Βήμα βήμα προς την ισορροπία της αγοράς

2015-08-10 22:20

ΑΛΦΑ

Δεν μας έδωσε ένα κερί σήμερα η μετοχή που να επιβεβαιώνει ένα σχηματισμό συνέχισης της ανόδου χωρίς βέβαια να αναιρείται η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης. Θα περιμένουμε την αυριανή συνεδρίαση. 

ΑΝΕΜΟΣ  

Πολύ καλή συνεδρίαση με αυξημένο τζίρο και κλείσιμο πάνω από τους ΑΚΜΟ. Αν έχει και αύριο ένα θετικό κλείσιμο επιβεβαιώνει την μέχρι τώρα πολύ θετική εικόνα που έδειξε από την περασμένη Τρίτη και μετά. Πρώτη αντίσταση στα 0,735€ και στη συνέχεια στα 0,79€.  

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Μαύρος "κρεμασμένος" στο διάγραμμα της ΓΕΚΤΕΡΝΑ και αδυναμία υπέρβασης των ΑΚΜΟ30 και 50 ημερών. Απαισιόδοξη προοπτική ιδιαίτερα αν κλέισει κάτω από 1,59€. 

ΔΕΗ

Η μετοχή της ΔΕΗ επιβεβαίωσε την αντίσταση στα 4,67€ που τέθηκε ως όριο της τρέχουσας κίνησης στο σχόλιο του Σαββατοκύριακου. Σε συνδυασμό με το χάσμα στο άνοιγμα, το μικρότερο τζίρο και την μορφή του ημερήσιου κεριού μια μικρή υποχώρηση μάλλον θεωρείται πιθανότερη. Στηρίζουν ΑΚΜΟ30 (4,47) και ΑΚΜΟ20 (4,30). 

Προβλήματα προκύπτουν αν η τιμή της μετοχής υποχωρήσει κάτω από τα 4,25€ οπότε πιθανόν να δοκιμαστεί για τρίτη φορά το χαμηλό στα 3,30€.

Κλειδί για τη συνέχεια η συμπεριφορά της μετοχής στα 4,25€. 

ΕΤΕ

Αδιάφορη συνεδρίαση χωρίς τεχνική σημασία παρά το θετικό πρόσημο. Θετικό στοιχείο της ημέρας η τιμή του ADR που τη στιγμή που γράφεται το σχόλιο βρίσκεται  στα 0,85$ (0,77€) περίπου.

ΜΙΓ 

Δεν κατάφερε να δώσει ένα αξιόπιστο ανοδικό σχηματισμό και την αντιμετωπίζουμε με επιφύλαξη. Μόνο πάνω από 0,106 μπορούμε να την δούμε με θετικό μάτι.

ΜΥΤΙΛ

Όχι καλή συνεδρίαση για την μετοχή η σημερινή που δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα στα 5,5€. Η λύση στο πρόβλημα κλείσιμο πάνω από 5,55€ ενώ η εικόνα χαλάει μόνο κάτω από τα 5€ 

ΟΤΕ

 

Η μετοχή βρίσκεται αντιμέτωπη για τρίτη ημέρα με τη σημαντική μεσοπρόθεσμη αντίσταση του ΑΚΜΟ30 ημερών και δείχνει να ταλαιπωρείται αρκετά. Εξακολουθώ να θεωρώ πιθανότερη μέσα στην εβδομάδα μια ακόμη επίσκεψη προς τα 6,5€. Αυτό αλλάζει μερικώς με κλείσιμο πάνω από 7,8€.

ΠΕΙΡ

Θα βγεί το κυνήγι του "λαχείου";  Επαναλλαμβάνω ότι στο λαχείο, στο τζόκερ και γενικά στα τυχερά παιχνίδια δεν παίζουμε πολλά χρήματα................. 

ΣΩΛΚ

 

Συνεδρίαση αναμονής χωρίς να χαλάσει η εικόνα παρά το αρνητικό πρόσημο. Κάτω από 0,8 γίνεται επικίνδυνη και κάτω από 0,75 απλά μένουμε μακριά.   

ΤΕΝΕΡΓ

 

Κανένα νέο στοιχείο σε σχέση με το σχόλιο του Σαββατοκύριακου.

ΦΡΛΚ

 

Δεν άλλαξε η τεχνική εικόνα που περιγράφηκε στο σχόλιο του Σαββατοκύριακου. Συνεδρίαση αναμονής η σημερινή (μάλλον συνέχισης της καθόδου). Αντιστροφή της καθοδικής τάσης μόνο με κλέισιμο πάνω από 2,75 σε πρώτη φάση και 2,90 στη συνέχεια.